Fellesferiens favoritt

Av nordmenn som ferierer utenlands i sommer har flest sikret seg en sommerferie til Mallorca, og det de populære familiehotellene Blue Village og Blue Star som bestilles først. Trønderne, sørlendingene og nordlendingene er de som er først ute med å få sommerferien bestilt.

– Sommerferien er høysesong for barnefamilier på tur, og denne gruppen er opptatt av god hotellstandard. Nordmenn har god råd og velger det beste. Ferien er for mange de viktigste ukene i året og folk er opptatt av å velge hoteller med god kvalitet for den beste ferieopplevelsen, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

Star Tour melder stor pågang etter reiser i fellesferien, og seks av ti av sommerens reiser er allerede solgt. Folkefavorittene er Mallorca og Tyrkia, etterfulgt av Kreta og Rhodos. Star Tours beregninger gjort viser at 875 000 nordmenn kommer til å reise på en pakketur denne sommeren.

– Nordmenn har vært tidlig ute med å bestille seg sommerferien i år. Etter en lang vinter er det nok mange som vil sikre seg en uke eller to med sol og varme. Det merker vi godt på etterspørselen etter sommerreiser, sier Lena Petersson i Star Tour.

church crete

Solrik sommer
Respons Analyse har gjennomført en reiseundersøkelse for Star Tour. Halvparten av de spurte sier at det viktigste ved valg av utenlandsferie er sol og varme. Like mange oppgir at det å oppleve nye land og steder og muligheten til å kombinere sol med nye opplevelser er det viktigste.
– Mange husker nok at fjorårets sommer regnet bort og vil sikre seg sol, men gjerne i kombinasjon med aktiviteter og nye inntrykk, sier Petersson.

Fem på topp feriemål denne sommeren:

  1. Mallorca
  2. Antalyakysten, Tyrkia
  3. Kreta
  4. Rhodos
  5. Kypros