Lonely Planet anbefaler Nord-Norge i 2015

Lonely Planet anbefaler Nord-Norge i 2015Nord-Norge kom på Lonely Planets prestisjetunge topp 10- liste over regioner man bør besøke i 2015. Dette er en stor annerkjennelse for den nord-norske regionen, men spørsmålet er om det vil være med å løfte turistnæringen i nord?

Lonely Planet løfter frem den spektakulære nordnorske naturen og sier at ”Nord-Norge vil blåse hatten av deg med sitt hjerteskjærende vakre landskap bestående av isbreer, fjorder og fjell, alt badene i et krystallklart lys.”

Det høres unektelig fristene ut, men hva kan man faktisk gjøre i Nord-Norge?

Tromsø

Man kommer selvsagt ikke utenom Tromsø når man skal besøke Nord-Norge, men visste du at byen er mye mer enn midnattssol og fantastisk nordlys som musikalsk glir over himmelen? Tromsø byr på vakre, hvite strender, gode restauranter og et godt kulturtilbud. Tromsø Internasjonale filmfestival startet opp i 1991 og er i dag ikke bare Norges største filmfestival, den er også anerkjent internasjonalt, og tiltrekker seg flere store filmnavn hvert eneste år. Ellers er selvsagt også Ishavskatedralen et populært turistmål i den nord-norske hovedstaden.

FInnmark

Finnmark, med sine vidder og reindrift, vil være et spektakulært og annerledes reisemål for de fleste. Også for nordmenn som ønsker å bli bedre kjent med samer og tradisjonell samekultur. Samekultur blir ofte bortglemt i det moderne Norge, men er en viktig del av vår tradisjon, og det er intet bedre sted å bli kjent med denne viktige kulturen, enn i Finnmark.

Bodø

Ellers kan øyhopping utenfor Bodø være gøy for både store og små, her er landskapet ubeskrivelig vakkert, og det er gode overnattingsmuligheter på flere av disse øynene. På Træna holder de også en populær musikkfestival hvert år i juli-måned. Denne festivalen er populær blant folk fra hele landet, og det kommer også både internasjonale gjest og artister hit.

Skal du til Bodø, kommer du ikke utenom en tur til Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstrøm er et spektakulært syn, og du finner den kun 33 kilometer fra Bodø sentrum. Fenomenet forekommer kun hver sjette time, og for å slippe en bomtur lønner det seg å sjekke tidevannstabellen før man drar ut.

Er det rart at Lonely Planet har inkludert Nord-Norge på sin liste over de ti beste regionene å reise til i 2015? Eksemplene over bør ha overbevist deg om at svaret på dette spørsmålet er et overvinnende nei. Men det finnes også 1000 andre grunner til å besøke Nord-Norge, det er for eksempel mekka for de som er glad i å fiske, i Lofoten og Vesterålen kan du